به همت محققان مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی استان خراسان رضوی انجام شد:
آشنایی بهره برداران درگز با چگونگی فرآوری محصولات باغی دوره مهارتی تهیه میوه های خشک و لواشک در کانون یادگیری سیب، روستای گپی و مسجد روستای کبکان
ه گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی الهام آذرپژوه محقق و عضو هیئت علمی مرکز با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه گفت:مقدمه ای بر اهمیت خشک کردن محصولات کشاورزی، نقش خشک کردن در افزایش ماندگاری،مزایا نسبت به نگهداری سنتی، آشنایی با روشهای مختلف خشک کردن، خشک کردن سنتی ( آفتابی و سایه ای)،خشک کردن با جریان هوا (خشک کن بادی)، خشک کردن حرارتی( با شعله، اجاق یا تونل هوای گرم)،خشک کن های نوین (خورشیدی، برقی، گازی)و.... از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود.
وی افزود:انتخاب و آماده سازی مواد اولیه،انتخاب میوه و سبزی مناسب، شستشو و ضدعفونی برش و آماده سازی برای خشک کردن،کنترل کیفیت در فرآیند خشک کردن، دما و زمان بهینه،نکات بهداشتی،جلوگیری از تغییر رنگ و کاهش کیفیت،بسته بندی ونگهداری محصول خشک شده، انواع بسته بندی مناسب، شرایط بهینه انبارداری، مدت ماندگاری، بهبود ارزش افزوده و بازاریابی محصولات خشک شده،معرفی محصولات متنوع (ورقه ای، پودر، مخلوط)، راهکارهای ساده برای فروش و عرضه دربازار محلی و اینترنتی از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود.
