شنبه, 6 ارديبهشت 1404
 
  • ساعت : ۰۹:۱۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۱/۳۰ 
  • تعداد بازدید : 50
  • کد خبر : ۲۲۶۸۶۰
معاون وزیر و رئیس سازمان تات در مراسم گرامیداشت روز گندم و نان:
باید زنجیره پایدار تولید گندم و نان در كشور متحول شود

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی،غلامرضا گل محمدی روز چهارشنبه در آیین گرامیداشت روز ملی گندم و نان در مشهد افزود: بر این اساس روزانه هشت تن برنج در کشور دور ریز می‌شود که سالانه معادل سه هزار تن برنج می شود در حالی که ۱۸ میلیون متر مکعب آب برای تولید این میزان مصرف شده است.

وی ادامه داد: کاهش ضایعات و استفاده بهینه از آنها برای مصرف مجدد جزو اقداماتی است که باید انجام شود و هم اکنون ۲۰ تا ۳۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی در کشور به ضایعات تبدیل می شود که باید کاهش یابد و این امر جز با فرهنگ سازی محقق نمی‌شود.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: نان، غذای اصلی مردم ایران است و همه به اهمیت راهبردی آن آگاهند و تامین گندم و نان روزانه مردم از ارکان امنیت غذایی پایدار و سالم است که دولت در این زمینه توجه لازم را دارد.

گل محمدی افزود: معتقدم در دولت وفاق ملی اگر همه دست به دست هم بدهیم با همدلی و همراهی و دغدغه‌مندی مشکلات حل می‌شود و باید با همدلی و همراهی در شرایط کنونی جنگ اقتصادی بتوانیم به امنیت غذایی پایدار و سالم دست یابیم.

وی اضافه کرد: در حالی که وزارت جهاد کشاورزی متولی تامین امنیت و سلامت غذایی در حوزه تولیدات کشاورزی است سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان پشتوانه تصمیم ساز در این بخش محسوب می‌شود که با سابقه ای دیرین، اساس و پایه کار در این سازمان بر مبنای دانش بوده است.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ابلاغ «سند دانش بنیان امنیت غذایی» در سال گذشته گفت: این سند به اصول «فراهمی، دسترسی، سلامت و مصرف و ثبات و پایداری» غذایی توجه دارد و بیش از ۸۰ درصد اجزای این سند در سازمان تحقیقات کشاورزی محقق می‌شود.

گل محمدی افزود: سند دانش بنیان امنیت غذایی با در نظر گرفتن چالشهای پیش رو از جمله ابر بحران آب تدوین شده است.

رییس سازمان تحقیقات کشاورزی گفت:این سازمان تا کنون ۱۵۷ رقم از هزار و ۲۰۰ رقم گندم موجود در کشور را معرفی کرده است که حدود ۵۴ رقم آن گندم دیم است و نشان از آینده نگری این سازمان در برابر تغییرات اقلیمی دارد.

گل محمدی افزود: سال گذشته ۷۷ رقم گیاهی در کشور توسط این سازمان معرفی شد که حدود ۱۰ رقم از این تعداد در حوزه گندم و غلات بود و با اقدامات انجام شده در برابر بیماری زنگ زرد و کم آبی مقاوم هستند.

وی اظهار کرد: در حالی که مصرف آفت کش‌ها برای مبارزه با آفت سن گندم ضروری است سازمان تحقیقات کشاورزی با تحقیقات انجام شده سطح مبارزه با این آفت را به یک سوم قبل کاهش داده و سطح مبارزه را به دو و نیم میلیون هکتار در سال رسانده است.

رییس سازمان تحقیقات کشاورزی گفت: همچنین امسال استفاده از گندم های سن زده برای مصرف به شیوه های جدید در دستور کار است که تا قبل از آن قابل مصرف نبود .

گل محمدی با اشاره به این که تا پایان برنامه هفتم توسعه باید میزان تولیدات کشاورزی به ۱۶۰ میلیون تن در کشور برسد اظهار کرد : این هدف در حالی باید محقق شود که با وجود مشکلاتی مانند بحران آب، شوری مزارع و تغییرات اقلیمی، کار، بسیار سخت است .

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: هم اکنون تولیدات بخش کشاورزی ۱۳۰ میلیون تن ثبت شده در حالی که در ابتدای انقلاب اسلامی ۲۵ میلیون تن بوده است.

گل محمدی افزود: سطح اراضی کشاورزی در کشور اکنون ۱۴ میلیون هکتار است که در سالهای پس از انقلاب چهار میلیون هکتار افزایش در این بخش تجربه شده است که نشان از افزایش بهره وری دارد.

وی ادامه داد: با کاهش ۱۰ درصدی در ضایعات بخش کشاورزی، می توان میزان تولیدات کشاورزی را در کشور به ۱۴۵ میلیون تن رساند.

باید زنجیره پایدار تولید گندم و نان در کشور متحول شود

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی گفت: باید زنجیره پایدار تولید گندم و نان در کشور متحول شود تا شاهد حفظ گندم به عنوان یک کالای راهبردی باشیم.

مجید جعفری نیز در این آیین افزود: نان، اهمیت کلیدی در امنیت غذایی دارد و از شاخصه ها و مولفه های سلامت در جامعه بشری است و با توجه به این که در کشور ما ۵۰ درصد انرژی روزانه مردم از نان دریافت می شود بنابراین باید تمام حلقه های زنجیره نان را با نگاه ویژه بازنگری کرد.

وی ادامه داد: از نظر تامین بذر مشکلی نداریم اما از این جنبه که کشاورزان را آگاه کنیم از کدام بذر را در کدام اقلیم استفاده کنند نیاز به تلاش بیشتری داریم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حوزه آبیاری با توجه به اینکه در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار داریم و برای افزایش بهره وری و تداوم تولید به ویژه در گندم به عنوان مهمترین رکن امنیت غذایی و اقتصادی باید به سمت استفاده از روشهای نوین آبیاری برویم.

جعفری افزود: در شیوه برداشت و نگهداری و ذخیره سازی نیز باید باید بازنگری کرد که مرکز تحقیقات کشاورزی در این زمینه مسوولیت دارد و در این زمینه آشنایی با فناوریهای روز و استفاده از شیوه های نوین ضرورت بالایی دارد .

وی اضافه کرد: در حوزه تولید نان، تخمیر صحیح و استفاده از امکانات نوین و جدید می‌تواند راهگشا باشد همچنین با اشاره به این که میزان ضایعات در حوزه مصرف نان زیاد است باید تمام ظرفیت های رسانه‌ای و فرهنگ ساز را بسیج کرد تا در این زمینه فرهنگ سازی شود.

در پایان این مراسم با حضور مسوولان از زنجیره تولید آرد و نان کامل در مشهد رونمایی شد.

9bd2d6e3-907b-4df2-84a1-234800996fe3.jpg053b16b0-922b-44b5-b8ae-08102cbcc81a.jpg0bac0853-e2b6-45fe-abe7-c0178d864982.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی خراسان رضوی

    6.1.15.0
    V6.1.15.0