به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی، مسعود نجفی رئیس مرکز در شورای معاونین این مرکز گفت: تشکیل 17 میز محصولی در راستای حل چالش های بخش اجرا باعث افزایش 30 درصدی بهره وری در تولید شده است .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان ادامه داد:سازمان تات ، بازوی علمی وزارت جهاد کشاورزی است و یکی از وظایف اصلی آن حل چالش های بخش اجرا با ارائه راهکارهای علمی بروز است و در همین راستا در یک سال گذشته 17 میز محصولی در زمینه های (گندم، جو، کلزا، چغندرقند، علوفه، پنبه، ذرت و محصولات علوفهای، زعفران، تولیدات گلخانهای، گیاهان دارویی، پسته، انگور، شیر (دام سنگین)، شتر، دام سبک، مرغ تخمگذار، مرغ گوشتی و شیلات) با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان تشکیل شده است که وظیفه اصلی این میزهای محصولی حل چالش های مختلف محصول محور است .
مسعود نجفی گفت: بعنوان مثال فقط در حوزه محصول استراتژیک گندم، تولید در استان از حدود 300 هزار تن در سال گذشته به بیش از 500 هزار تن در امسال افزایش یافته است که یکی از مهم ترین دلایل این افزایش تولید، افزایش بهره وری با ارائه راهکارهای علمی محققان و متخصصان این مرکز علمی است .مسعود نجفی ادامه داد: سعی کرده ایم علم را به عرصه ببریم و کشاورزان نیز استقبال خوبی کرده اند .
رئیس مرکز تحقیقات کشاوزی استان خراسان رضوی ادامه داد: در استان 88 نفر محقق معین در شهرستان های استان حضور مداوم داشته که این محققان در کمیته فنی شهرستان عضویت دارند و مشکلات احصا شده توسط کمیته فنی شهرستان از طریق محققان معین به میزهای محصولی تخصصی ارسال و به بحث و بررسی گذاشته می شود در صورتیکه چالش مطرح شده راهکاری نداشته باشد از طریق طرح تحقیقاتی فعالیت علمی بروی آن انجام و پس از حصول نتیجه از طریق برگزاری روزهای مزرعه استانی و شهرستانی و از طریق معاونت ترویج سازمان در اختیار کشاورزان استان قرار می گیرد این روند تاکنون توانسته است مشکلات فنی کشاورزان را به نحو مطلوبی برطرف و امروز شاهد نتیجه آن در سطح استان هستیم .
مسعود نجفی ادامه داد: قطعا ارتباط موثر با بهره بردار حلقه مفقوده عدم دستیابی به افزایش تولید و بهره وری در کشاورزی است و این در حالی است که کشاورزان کشور مشتاق دریافت نکات علمی جدید و به موقع هستند . مسعود نجفی همچنین بر لزوم تشکیل سامانه اطلاع رسانی جامع کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت : در صورتی که بستر این سامانه فراهم شود محققان می توانند در کمترین زمان ممکن اطلاعات بروز را در اختیار بهره برداران قرار داده و ارتباط با کشاورز به نحو مطلوبی افزایش خواهد یافت .