چهارشنبه, 17 بهمن 1403
 
  • ساعت : ۰۹:۳۴
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۰/۱۲ 
  • تعداد بازدید : 63
  • کد خبر : ۲۲۲۴۰۰
رئیس مرکز :
مسابقه ملی كیفیت زعفران بزودی برگزار می شود

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، مسعود نجفی رئیس مرکز در حاشیه میز تخصصی زعفران گفت: با هدف فرهنگ سازی برای حفظ و ارتقای کیفیت زعفران ایرانی و تهیه نقشه پهنه بندی کیفیت زعفران ایرانی، مسابقه ملی کیفیت زعفران ایرانی برگزار می شود . 

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان ادامه داد:۴۶ درصد بیماری‌های مزمن در دنیا به صورت مستقیم به غذا مرتبط می‌شود و درحال حاضر تقاضا برای استفاده از گیاهان دارویی در دنیا، حدود ۱۴ میلیارد دلار است.

مسعود نجفی با اشاره به عدم رعایت نکات فنی در جمع آوری صحیح و بهداشتی زعفران گفت: 50 درصد از کاهش کیفیت زعفران در اثر عدم رعایت نکات کوچک ولی با اهمیت در برداشت صحیح زعفران است . مسعود نجفی به نبود آموزش صحیح در این مورد اشاره کرد و گفت: با یک برنامه ریزی اصولی و ترویجی می توان نکات مهم علمی و بهداشتی را به کشاورزان و تولیدکنندگان زعفران انتقال داد و در جهت ارتقاء کیفیت این محصول استراتژیک گام برداشت 

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان  ادامه داد: افت کیفیت زعفران در سایر مراحل همچون جداسازی کلاله و روش های صحیح خشک کردن و همچنین بسته بندی و فرآوری زعفران وجود دارد و تمام این مسائل ما را به سمت تهیه یک بسته آموزشی ترویجی با هدف ارتقا کیفیت این محصول مهم پیش می برد .

مسعود نجفی گفت:در زیرساخت کیفی صادرات محصولات کشاورزی و زعفران باید به این نکته توجه کرد که این محصولات به استانداردهای هماهنگ در اصالت، کیفیت، سلامت، روش‌های نمونه‌برداری و روش‌های آزمون نیاز دارند. در همین راستا و به منظور فرهنگ سازی در جهت ارتقای کیفیت زعفران ایرانی و همچنین تهیه نقشه پهنه بندی کیفیت زعفران و شناسنامه دار کردن زعفران ایرانی مسابقه ملی کیفیت زعفران با حضور تمامی متخصصان ، تولیدکنندگان وصادرکنندگان زعفران برگزار می شود . 

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان در پایان با تاکید بر لزوم اطلاع دقیق همه دست اندرکاران تولید و صادرات زعفران از استانداردهای کیفی زعفران ایرانی گفت: نشریه ترویجی کیفیت زعفران ایرانی که شامل همه دستورالعمل های تهیه محصول با کیفیت است بزودی تهیه و در اختیار همه اقشار جامعه و بخصوص تولیدکنندگان زعفران قرار خواهد گرفت.

67af4bc5-e369-429c-b7e2-aed5c414c4da.jpg

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی خراسان رضوی

    6.1.15.0
    V6.1.15.0