به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی، تفاهم نامه پژوهشی کشت و تولید آنغوزه با هدف توسعه زیست بوم فناوری نوین در زنجیره تولید این محصول فی ما بین مرکز خراسان رضوی و شرکت کشت و صنعت آنغوزه خراسان منعقد شد .
در مراسم امضای این تفاهم نامه مسعود نجفی رئیس مرکز گفت: با عنایت به تغییرات اقلیمی و ضرورت بهینه سازی الگوی کشت منطقه ای جهت تولید در اراضی دیم و کوهپایه ای و توسعه کشت گیاهان کم آب طلب و اقتصادی و حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در حوزه کشاورزی و با توجه به نقش و اهمیت محصول آنغوزه در تحول اقتصاد جامعه کشاورزی استان این تفاهم نامه همکاری مشترک جهت بهره مندی از توان علمی متخصصان این مرکز و انتقال دانش نوین به عرصه تولید منعقد می شود .
رئیس مرکز ادامه داد: توان علمی اعضای هیات علمی مرکز در اختیار کشاورزان استان است و ما با تمام توان در جهت رفع چالش های زنجیره های تولید محصولات کشاورزی در کنار بهره برداران استان خواهیم بود . مسعود نجفی با اشاره به لزوم توجه بیشتر به مسئله کمبود آب در استان گفت:بیش از ۲۶ هزار هکتار از کشتزارهای استان زیر کشت گیاهان دارویی است. و آنغوزه محصولی با اقتصاد مناسب و کم آب بر است و استان خراسان با توجه به شرایط اقلیمی که دارد مناسب کشت این محصول بوده و باید مطالعات گسترده در خصوص این محصول توسط محققان مرکز انجام گیرد تا درصورت اسقبال کشاورزان بر تمام جوانب علمی این محصول تسلط علمی کامل وجود داشته باشد .
مسعود نجفی با اشاره به لزوم توجه به اقتصاد کشاورزان گفت: همانطور که زعفران در استان توانسته به محصولی استراتژیک تبدیل شود آنغوزه نیز با حمایت مسئولان می تواند در اقتصاد خانواده کشاورز تحول ایجاد کند لذا بر اساس این تفاهم نامه همکاران و محققان ما در تمام جوانب علمی در کنار مجموعه کشت و صنعت آنغوزه خواهند بود تا تولیدی با کیفیت ایجاد شود . مسعود نجفی در پایان با اشاره به تصمیم مرکز برای مرجعیت علمی در محصولات دیگری همچون زیره نیز گفت : بزودی اولین تفاهم نامه حمایت علمی پژوهشی در خصوص زیره سبز را نیز نهایی خواهیم کرد.