-محققین معین:
در سال 1394 با ابلاغ نظام نوین ترویج بخش کشاورزی، نیاز به اصلاح روند ترویج و آموزش کشاورزی احساس و با تدوین این ابلاغ مراکز جهاد کشاورزی و تحقیقات و ترویج با تشکیل و جمع بندی توانمندی تحقیقاتی و اهمیت کاربردی کردن این دستاوردها در مزارع و واحدهای دام و طیور و باغات بیش از پیش احساس گردید.
در همین راستا طرح تقسیم بندی مراکز و شهرستانها و تعریف محقق معین برای هر مرکز جهاد کشاورزی انجام گردید و محققین معین شروع بکار کردند.، در مرحله بعد اداره آموزش بهره برداران ایجاد و با اداره انتقال یافته ها و محققین معین در هم ادغام گردید. بنظر می رسد هدف اصلی ارتباط گیری و استمرار انتقال یافته های تحقیقاتی به مزارع کشاورزان بوده باشد. در استان خراسان این طرح بعنوان پایلوت کشوری ایجاد گردید که با توجه به تغییر در روند و مدیریت به حالت قبلی بازگشت و زیر نظر معاونت پژوهشی فعالیت می نماید.
- یاوران تولید:
تشکیل اعضای کارگروه یاوران تولید در استان بر اساس دستور معاون محترم وزیر و رئیس سازمان وقت تحقیقات و صدور ابلاغیه توسط ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی بعنوان رئیس محترم کارگروه در اسفند 1399 انجام شده است و در حال حاضر نیز برنامه های یاوران تولید به صورت موردی، موضوعی و محصولی منطقه ای دنبال می شود. تشکیل اکیپ های تخصصی بسته به ضرورت و هدف در مقاطع مختلف در برنامه کارگروه تعریف شده و اجرا می گردد.
-تشکیل اکیپ های موضوعی محصولی تخصصی شامل موارد زیر:
* اکیپ کارشناسی در محصولات زراعی راهبردی شامل پنبه، چغندر، دانه های روغنی، غلات، گیاهان علوفه ای، سبزی و صیفی، دام سبک و سنگین
* اکیپ در حوزه محصولات باغبانی شامل گردو، پسته، بادام، انار، گیاهان دارویی، محصولات گلخانه ای
*اکیپ در ارتباط با مبارزه با آفات، علفهای هرز، بیماری ها و پیش آگاهی کالیبراسیون و تکنیکهای سم پاشی
* اکیپ در حوزه مکانیزاسیون در رابطه با مدیریت عملیات خاکورزی، توسعه مکانیزاسیون، مدیریت عملیات ماشینی برداشت محصولات استراتژیک و بررسی فنی ماشینها و ادوات کشاورزی
* اکیپ در گروه تولیدات دامی شامل گوشت قرمز، مرغ، شیر، تخم مرغ و عسل
- برگزاری کارگاهها، سخنرانی های ویدیو کنفرانس و فیلم های اموزشی
در راستای تحقق تکلیف ماده 95 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، مبنی بر توانمندسازی تولیدکنندگان و ایجاد بستر مناسب انتقال دانش و یافته های تحقیقاتی به آنان در قالب طرح نظام نوین ترویج و همچنین ماده 22 قانون بهره وری در بخش کشاورزی در خصوص راه اندازی شبکه مدیریت دانش و اطلاعات، ضرورت دارد تا سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشااورزی با سرعت و گستردگی بیشتر، نسبت به اصلاح زنجیره تولید، انتقال، تسریع جریان و دسترسی آسان به بهره برداران با دانش کشاورزی اقدام نماید.
روز مزرعه
هفته انتقال یافته ها
روز انتقال یافته ها