Tuesday, August 19, 2025
  • time : 08:01
  • Date : Wed Jan 29, 2025
  • item visited : 97
  • news code : 223655
رئیس مرکز :
افزایش ۳۵ درصدی تولید گندم با بذور اصلاحی

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی ، رئیس مرکز در گفتگو با خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه یک بذر مرغوب کلید افزایش عملکرد در محصولات کشاورزی است، گفت: استفاده از بذر اصلاح شده تات سبب افزایش ۳۵ درصدی تولیدم گندم در استان شده است.مسعود نجف نجفی ، با اشاره به اینکه گندم مهم ترین محصول استراتژیک کشور است گفت: محصول گندم شاخص امنیت اقتصادی و غذایی جامعه است .

وی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در معرفی 24 رقم محصول زراعی در سال ۱۴۰۳ مشارکت داشته است، افزود: تولید و معرفی این ارقام نقش مهمی در افزایش و پایداری تولید در استان و تأمین امنیت غذایی کشور ایفا خواهد کرد. وی با بیان اینکه در گزارش سازمان خواربار جهانی عملکرد گندم در واحد سطح (هکتار) ، ایران از متوسط عملکرد در واحد سطح (هکتار) جهانی کمتر است، اذعان کرد: از مهمترین مواردی که کارشناسان این سازمان به عنوان دلایل پایین بودن عملکرد این محصول در ایران ارائه داده‌اند؛ ناکافی بودن میزان دانش فنی کشاورزان است. رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به مطالعاتی که در رابطه با تأثیر به کارگیری بذر اصلاح شده بر تولید گندم درواحد سطح (هکتار) صورت گرفته است، تصریح کرد: نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که استفاده از بذر اصلاح شده دو اثر مستقیم و غیر مستقیم بر افزایش عملکرد دارد. نجفی با بیان این نکته که در اثر مستقیم بدون تغییر در میزان مصرف نهاده‌های تولید، عملکرد در هکتار ۱۷ درصد افزایش می‌یابد، ادامه داد: در اثر غیر مستقیم، به کارگیری بذر اصلاح شده باعث افزایش در استفاده از بعضی از نهاده‌های تولید می‌شودکه در نتیجه عملکرد در هکتار ۱۸ درصد افزایش می‌یابد. وی با اشاره به اینکه استفاده از بذر اصلاح شده میزان عملکرد را ۳۵ درصد افزایش می‌دهد، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی هرساله۳۰ تا۴۰ درصد بذر مورد نیاز استان‌ها را از شرکت‌های تولیدکننده و دارای مجوز به صورت رسمی تأمین می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان افزایش تولید گندم از 370 هزار به بیش از 500 هزار تن در استان را نتیجه دو عامل مهم دانست و گفت: اولین عامل موثر در افزایش تولید ایجاد ارتباط موثر با کشاورزان و افزایش حضور محققان و متخصصان در عرصه و آشنایی کشاورزان استان با دانش فنی تولید این محصول است و عامل دوم استفاده از بذور جدید و اصلاح شده است که توانسته میزان تولید استان را به طور چشم گیری افزایش دهد .. مسعود نجفی با اشاره به اینکه ضریب نفوذ ارقام معرفی شده از سرعت رشد کمتری برخوردار است، گفت: ارقام معرفی شده در مقایسه با رقم‌های بومی و موجود در کشور ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش تولید دارند، خاطرنشان کرد: نتیجه ارتباط موثر و دائم با بهره بردار و انتقال صحیح دانش به عرصه افزایش تولید و خودکفایی خواهد بود .

Average :  0 |  Submitted :  0

Tags

    6.1.15.0
    V6.1.15.0