به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، محققان بخش تحقیقات علوم دامی مرکز در حال بررسی تاثیر پروبیوتیک تولیدی یک شرکت دانش بنیان بروی جوجه های گوشتی هستند . مهدی سلطانی رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز گفت: با توجه به رسالت سازمان تات مبنی بر حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناور طی یک قرارداد پژوهشی تاثیر استفاده از پروبیوتیک تولیدی شرکت توسعه فناوری آمیتیس ژن بروی فاکتورهای خونی و فلور میکروبی جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار می گیرد .
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز ادامه داد: این پروبیوتیک به دو شکل مخلوط در دان و مخلوط در آب مورد آزمایش قرار خواهد گرفت . مهدی سلطانی گفت:پروبیوتیکها بهعنوان میکروارگانیسمهای زندهای تعریف میشوند که باعث ایجاد بیماری نمیشوند و تعادل میکروارگانیسمهای روده را ارتقا میدهند. این ماده همچنین به عنوان باکتریهای فعالی در نظر گرفته میشوند که باعث ارتقای تعادل میکروبی سیستم گوارشی پرندگان پرورشی میشوند.پروبیوتیکها یا باکتریهای مفید برای مرغ و سایر گونههای پرندگان معمولاً به غذای طیور یا آب آشامیدنی اضافه میشوند تا به سلامت، عملکرد بهتر بدن و رشد پرندگان کمک کنند. این امر به ویژه در جوجهها که باکتریهای رودهای پایدار در آنها هنوز ایجاد نشدهاند، بسیار مهم است. با افزودن پروبیوتیکها به غذا یا آب، روده با باکتریهای مفید پر میشود و از میزان عوامل بیماریزا در پرندگان میکاهد.البته باید به این نکته توجه داشته باشید که پروبیوتیک طیور به عنوان دارو و به صورت مستقیم بیماریهای پرندگان را درمان نمیکنند و میتواند روند بهبودی را تسریع کرده و یا مقاومت بدن این پرندگان را در برابر بیماریها بهبود دهند.