به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی یوسف هاشمی نژاد رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان سبزوار گفت: مدیریت آبشویی و کنترل شوری خاک در منطقه ریشه پسته از اهمیت بالایی برخوردار است و شوری بالا میتواند تأثیر منفی زیادی بر رشد و عملکرد درختان پسته داشته باشد. از این رو برای دستیابی به عملکرد بهینه و جلوگیری از آسیبهای ناشی از شوری باید روشهای مختلفی به کار گرفته شود که آبشویی مناسب از آن جمله است و برای مدیریت این فرآیند زمانبندی مناسب اهمیت دارد.
وی افزود:آبشویی باید پس از فصل برداشت و قبل از شروع فصل رشد صورت گیرد و همچنین باید به اندازه کافی آب استفاده شود تا نمکها از ناحیه ریشه به عمق خاک منتقل شوند. میزان آب به شوری خاک و نوع خاک بستگی دارد.
وی تصریح کرد:آبیاری باید به گونهای باشد که شوری را در سطح ریشه کاهش دهد،در مناطق با شوری زیاد، میتوان از آبهایی با شوری پایینتر برای آبیاری استفاده کرد و مواد آلی مانند کمپوست یا کودهای آلی میتوانند به بهبود ساختار خاک و افزایش ظرفیت نگهداری آب کمک کنند.
رئیس ایستگاه تحقیقات سبزوار گفت:سیستم آبیاری قطره ای به دلیل توزیع یکنواخت آب در نزدیکی ریشهها، به کاهش تبخیر آب و شوری کمک میکند و اندازهگیری و پایش شوری نیز اهمیت دارد که در این راستا انجام آزمایشهای منظم خاک برای اندازهگیری میزان شوری در اعماق مختلف خاک استفاده می شود.
وی افزود:در صورت استفاده از آبهای شور برای آبیاری، باید توجه داشت که میزان شوری آب و خاک با هم ترکیب شوند تا شوری بیش از حد بر درختان پسته تأثیر منفی نگذارد و با اجرای این روشها میتوان از تاثیرات منفی شوری خاک در ناحیه ریشه پسته جلوگیری کرده و به افزایش بهرهوری درختان پسته کمک کرد.
خاطر نشان می،شود:رویداد ترویجی روز انتقال یافته ی تحقیقاتی مدیریت آبشویی و کنترل شوری خاک در منطقه ریشه پسته با حضور کارشناسان شهرستان های سبزوار ، جوین ، خوشاب، داورزن و ششتمد و تعدادی از بهره برداران در محل سالن جلسات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سبزوار برگزار شد.