پنج‌شنبه, 2 خرداد 1398
عنوان : تحلیل بازاریابی خربزه تایباد
کد خبر : ۱۰۷۸۳۲
تاريخ :
 ۱۳۹۸/۰۲/۰۲ 
ساعت : ۱۴:۴۳:۴۳

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

   عملیات بازاریابی برای خربزه، بسیار کم  انجام می‌شود. بنابراین، بازاررسانی ناقص باعث می‌شود ارزش افزوده‌ی کمی، از تولید این محصول ایجاد شود.

محققین بخش تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و ترویجی این مرکز، پژوهشی را با هدف بررسی کانال‌های بازاریابی و عوامل مؤثر بر حاشیه بازاریابی خربزه شهرستان تایباد،    طی سال­های زراعی 94-96، در شهرستان تایباد انجام دادند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که عملیات بازاریابی، شامل فرآیندی است که از تولید محصول تا خرید نهایی توسط مصرف‌کننده را شامل می‌شود که عملیاتی مانند حمل و نقل، انبارداری، بسته بندی و استاندارد نمودن محصول، برندسازی، تبلیغات، عمده فروشی خرده فروشی و... است. اما در مورد خربزه تایباد، فقط عملیات حمل و نقل و فروش انجام می‌شود و در سایر موارد، هیچ گونه کاری انجام نمی شود.  به نوعی، هیچ گونه کار بازاریابی برای آن انجام نمی‌شود. بنابراین، بازاررسانی ناقص باعث می‌شود ارزش افزوده‌ی کمی از تولید این محصول ایجاد شود که در اکثر مطالعات انجام شده در خصوص محصولات کشاورزی، این امر صادق است. علاوه بر این، عدم توجه به استاندارد سازی و بسته بندی محصول، باعث افزایش ضایعات در محصول می شود. در صورت بسته بندی و استاندارد سازی، می‌توان با تبلیغات و فروش بهتر، درآمد بهتری را ایجاد نمود. در تمامی نمونه‌های مورد بررسی، فروش محصول به عمده فروشان میدان بار مربوط است و صادرات محصول خربزه، جایگاهی ندارد. با این وجود، این پتانسیل وجود دارد و  با توجه به این‌که خربزه تایباد شهرت جهانی دارد، می‌توان به برندسازی و تجارت خارجی این محصول نیز توجه نمود.

این دستاورد پژوهشی، حاصل انجام طرح / پروژه تحقیقاتی تحت عنوان "بررسی کانال های بازاریابی  وعوامل موثر بر حاشیه بازاریابی خربزه شهرستان تایباد" با مسئولیت اجرایی آقای سید احمد محدث حسینی محقق بخش تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و ترویجی می‌باشد. گزارش نهایی این طرح / پروژه تحقیقاتی با شماره فروست51785  در مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در تاریخ 1396/03/29  به ثبت رسیده است.

   در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص نتایج این طرح / پروژه می‌توانید از طریق رایانامهamohaddes@gmail.com  با مجری مسئول طرح / پروژه در ارتباط باشید.



بازگشت           چاپ چاپ         
 

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی خراسان رضوی

DOURAN Portal V4.0.4.0

V4.0.4.0